33 848 проверки са извършили през 2019 година служители на 18

...
33 848 проверки са извършили през 2019 година служители на 18
Коментари Харесай

21 автомобила, 83 каруци и 21 триона са конфискувани за година при спряна незаконна сеч в Североизточна България

33 848 инспекции са направили през 2019 година чиновници на 18 стопанства в системата на Североизточното държавно дружество (СИДП). Основно са проверявани дърводобивни обекти, моторни транспортни средства преминаващи през горските територии, ловци и физически лица извършващи разнообразни действия в горите.

За установените нарушавания са формирани 686 акта по Закона за горите. Конфискувани са 403,8 нелегално добити дърва за огрев. Задържани са 21 автомобила, 83 каруци и 21 триона.

Най-много нарушавания се регистрират при започване на годината, до месец март, и в края – от октомври до декември.  За това и в тези месеци инспекциите са два пъти повече от междинното за годината. 14 259 са единствено за месеците октомври, ноември и декември.

През последните години понижават нарушаванията в горите, като това се дължи на засиления надзор, денонощните наряди, взаимната работа с правоохранителните органи и не на последно място – множеството сигнали, които жителите подават на телефон 112, когато станат очевидци на бракониерски нападения в горите.

За интервала 13.01-20.01.2020г. на територията на предприятието са осъществени 1718 инспекции, като за разнообразни нарушавания са формирани 47 акта и 2 констативни протокола. Половината от актовете са издадени от горските в ДГС-Генерал Тошево, по време на 70 инспекции в горите. 14 акта за нелегално добити дърва има в ДГС-Варна, 4 в ДЛС-Тервел, по два в ДЛС-Шерба, ДГС-Търговище, ДЛС-Паламара, ДЛС-Черни Лом, ДЛС-Балчик и един в ДГС-Провадия.  През миналата седмица горските стражари са задържали 40 пространствени кубически метра дърва за огрев, автомобил, каруца и моторен трион.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР